Левски ще ползва националния стадион през новия сезон

Идваме от север, идваме от юг...

Moderator: Модератори - БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛ

Левски ще ползва националния стадион през новия сезон

Postby SS LAZIO 1900 » Thu Oct 26, 2006 8:26 am

Левски ще ползва националния стадион през новия сезон

Image

Шампионите играят на "Васил Левски", докато ремонтират "Герена".

Ръководството на Левски предвижда отборът да играе двубоите си за първенството и Купата на страната през следващия сезон на националния стадион "Васил Левски", разкри изпълнителният директор по финансовите въпроси Константин Баждеков. Причината е, че се предвожда цялостен ремонт на терена на клубния стадион "Георги Аспарухов".

Реконструкцията, която ще включва подмяна на тревното покритие, изграждане на нова поливна система, дренаж и отопление, ще струва на "сините" над един милион лева.

"Готови сме да направим тази голяма инвестиция, защото в нея има перспектива за години напред. Чакаме оферти от една българска и от две австрийски фирми за реконструкцията. Клубът ще вложи над милион лева по този проект", заяви Баждеков.

"Искаме да започнем ремонта през следващата година, но зависи кога ще получим офертите. За нас най-доброто време е от май до септември. При всички случаи, обаче, докато тече модернизацията, Левски ще бъде принуден да използва друг стадион, най-вероятно националния", допълни той.

Ръководството на "сините" предвижда до края на годината да бъде завършен и ремонта на сектор "Г" на "Герена" под електронното табло, където ще стои клубната емблема. Левски ще направи още една сериозна инвестиция за бъдещето с построяването на общежитие за Детско-юношеската школа.

В клуба очакват всички документи по този проект да бъдат готови до края на месеца. В началото на следващата година представителния отбор ще има и нов автобус. Супермодерното поръчково возило "Неоплан" вече е капарирано и се очаква да пристигне в София около 15 януари.

"Цената на автобуса е 400 хиляди евро", обясни Баждеков. Изпълнителният шеф призна още, че има интерес към играчи на Левски. Както е известно на последния мач на "сините" срещу Ботев (3:0) в понеделник на стадион "Георги Аспарухов" присъстваха мениджъри, представляващи интересите на клубове в Германия, Франция, Италия, Русия, Украйна, Гърция и Турция.

"Има сериозен интерес към няколко от нашите основни футболисти. На този етап обаче нищо повече не мога да кажа, защото това не е от моята компетенция. С въпросите около селекцията се занимава Наско Сираков", заяви той.
топспорт.бг
SS LAZIO 1900
 
Posts: 1486
Joined: Fri Aug 05, 2005 8:52 pm
Location: на кафево!

Postby GOOR » Thu Oct 26, 2006 6:28 pm

Дано този път наистина да направят ремонт на терена и вече там да се играят евромачовете. Иначе нов автобус не ни трябваше - сегашния Марцедес си е много хубав и така като го гледам си е в пълна изправност :D
GOOR
 
Posts: 2486
Joined: Sun Jun 12, 2005 1:17 pm
Location: София

Postby GerenaMan » Fri Oct 27, 2006 10:49 am

край по въпроса със стадион Раковски
GerenaMan
 
Posts: 4091
Joined: Fri Jun 17, 2005 1:29 pm
Location: selo Pi4kofci, Dupni6ko


Return to ПФК ЛЕВСКИ СОФИЯ


Similar topics


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron